9. závod SPEED Challenge

02.09.2014 08:19

Máme za sebou již devátý závod SPEED Challenge. Předpověď hlásala hezké počasí, ale když jsme se ráno sešli na dráze, tak to tak rozhodně nevypadalo. Mlha jak mléko a vše co bylo venku perfektně vlhlo. Našli se i skeptici, kteří nevěřili, že bude líp. Ale co by to bylo za závody, kdybychom si nedokázali zařídit pěkné počasí. Jak bylo psáno v pozvánce na webu, tak jsme taky slovo dodrželi. Vyčasilo se a i v tričku s krátkým rukávem byl hic :-D . Rozpravou v 10:00 h jsme zahájili závody. Na start se postavilo celkem 31 vozů. Tyto byli roztříděny do 5 kategorií: FORMULE, HOBBY Junior, HOBBY, YOKOMO GT a STOCK.

V kategorii FORMULE jsme mohli vidět 7 vozů. V kvalifikaci se nejlépe dařilo Radku Rusmichovi, který dokázal zajet nejrychlejší čas na kolo 13, 076 vteřin. Aleš Raud už měl čas o něco pomalejší a tak se umístil na druhé místo na startu do finále. Hned za ním si zabral pozici Jirka Ročňák. Následovali Martin Cöger, Mr. Many, Jarda Malý a Standa Bartošek. Radek si první pozici udržel až do konce, za ním se nám pole ale značně promíchalo. Jarda Malý se ze šestého místa dokázal prokousat na druhé a tím odsunul Aleše Rauda na třetí pozici. Za nimi následovali Mr. Many, který ve druhé finálovce musel dokroužit posledních pár kol s nalomenou osou zadní nápravy, dále pak Jirka Ročňák, Martin Cöger a Standa Bartošek.

V kategorii HOBBY Junior, která následovala hned po formulích jezdilo 5 vozů. Tyto pilotovali, a umístili se v kvalifikaci, na prvním místě Petr Sibeke, druhý Ondra Kohoutek, třetí Míša Wolf, Vašek Petr a mezi nimi trénoval své začátky Václav Petr starší. V tomto pořadí se umístili i na konci závodu.

Dále byla vypsána kategorie HOBBY, kde jezdilo 8 vozů. První místo si v kvalifikaci vybojoval Mr. Many s dojezdem dvakrát na první pozici. Druhé místo obsadil Jakub Blecha, tomu se také podařilo dvakrát dojet na prvním místě, ale jeho dojezdový čas byl o chlup horší než čas Mr. Manyho. Na třetím místě se umístil Česťa Doubrava, ten dojel jednou na druhém místě a po druhé na prvním. Zajímavostí ve čtvrté kvalifikaci bylo také to, a to se snad ještě nikomu nepodařilo, že se Mr. Manymu a Česťovi Doubravovi podařil zajet na tisíciny absolutně stejný dojezdový čas 5:05.795. Holt kdo umí, ten umí ;-) !

Další kategorií, která se tu jela, byla YOKOMO GT. Zde mezi sebou bojovali pouze 3 jezdci. Jirka Ročňák, který si do startu ve finále vybojoval první pozici, dále Jirka Cöger, ten obsadil pozici druhou a na třetím místě Jarda Malý. Na konci fináovek došlo pouze k výměně jezdců mezi prvním a druhým místem, Jarda Malý dojel na nezměněné třetí pozici.

A poslední kategorií, která se zde jezdila, je kategorie STOCK. V této jsme mohli vidět Milana Wolfa kralujícího na prvním místě v kvalifikacích, dále svůj model průběžně na druhém místě pilotoval Aleš Raud. Třetí si svou jízdou vybojoval Tomáš Janeček, následovaný Zdendou Janečkem, Ondrou Kohoutkem a Standou Bartoškem. V této kategorii se trochu potýkal s potížema Aleš Raud, kterému vždy po dojezdu podezřele smrděl motor. Netrvalo dlouho a po pár jízdách motor ztratil výkon úplně a musel být vyměněn za jiný. Milan Wolf si udržel s přehledem svou první pozici i ve finále. Na druhé místo se ale posunul Tomáš Janeček, který v poslední finálovce sváděl napínavý souboj s dotahujícím se Alešem Raudem. Svou pozici udržel až do posledních vteřin a tak se Aleš propadl na třetí místo. Za ním postupně dojížděli Ondra kohoutek, Zdeněk Janeček a Standa Bartošek.

Jak jsme objednali, tak taky bylo doručeno. Po dokončení finálových jízd se na obzoru začali objevovat tmavé mraky. Vyhlásili jsme tedy výsledky, za pomocí ostatních závodníků poklidili veškeré náčiní potřebné k závodům a vyrazil k domovům. Po cestě dom se nám na čelním skle auta začali objevovat dešťové kapky... Lépe to ani nemohlo vyjít :-) !

Příští závody jsou naplánovány na 27.9.2014. Byli bychom rádi, kdyby se podařilo i tyto odjet na asfaltu, ale uvidíme, jak se vyvine počasí. Při nejhorším je koberec stále připraven! Pro aktuální informace nezapomeňte sledovat naše stránky www.modelklubrk.cz

 

Fotogalerie

Fotogalerie Miloše Kohoutka

Tomáš Janeček

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode