8. závod Speed Challenge

29.08.2015 22:31

8. závod, který se jel na asfaltové dráze v Solnici, je již minulostí. Nejdříve z přihlášek vypadalo, že startovní pole bude značně prořídlé, ale nakonec se startovní listina zaplnila. Tentokrát se na nás Martin Šponar přijel podívat pouze jako divák, díky nešťastnému úrazu, který se mu přihodil. Ráno sice bylo trochu chladněji, ale to ještě bylo sluníčko v peřinách, po jeho probuzení se vyklubal krásný den.

Do FORMULÍ se přihlásili 4 jezdci. Radek Rusmich, Marek Vácha, Jirka Ročňák a Aleš Raud. Marek se, dle jeho slov, snaží nevynechat jediný závod na asfaltu, jelikož mu jeho formule venku perfektně funguje. To už jsme se měli možnost po několikáté přesvědčit, když jsme ho viděli jezdit neohroženě na prvním místě (něco jako Michael Schumacher na mokru :-) ). Na start do finále si Marek vyjel 1. pozici, za nim se umístil Aleš Raud následován Radkem Rusmichem a na 4. místě byl Jirka Ročňák. V nezměněném pořadí dojeli až do cíle.

V HOBBY Juniorech jezdili také 4 jezdci. Petr Sibeke, Václav Petr, Martin Hejzlar a Michal Wolf. Na těchto mladých jezdcích se dá pěkně pozorovat, jak se neustále zlepšují od dob, kdy se závoděním začínali. Kluci jezdili všechny jízdy poměrně značně vyrovnaně. 1. místo na startu si vybojoval Petr Sibeke, 2. místo Václav Petr, 3. místo Michal Wolf a 4. Martin Hejzlar. Díky vyrovnanosti jejich výsledků v tomto pořadí dojezdili až do cíle.

Další skupinu HOBBY už obsazovali dospěláci. Skupina byla obsazena celkem 5 závodníky. Zdendou Janečkem, Česťou Doubravou, Pavlem Šponarem, Pavlem Tichým a Václavem Petrem st.. I v této kategorii si všichni udržovali stálé výsledky. Na prvním místě převážně jezdil Zdenda Janeček, na druhém Česťa Doubrava a na třetím Pavel Šponar. V tomto pořadí také startovali do finálových jízd. Zdenda Janeček akorát na chvíli "zapůjčil" svou první pozici Česťovi Doubravovi ve 4. kvalifikaci a v 1. finálové jízdě. Do cíle dorazili v pořadí následujícím: 1. Zdenda Janeček, 2. Česťa Doubrava a 3. Pavel Šponar.

STOCKy tentokrát byly obsazeny osmi jezdci: Milanem Wolfem, Kubou Blechou, Mr. Manym, Zdendou Janečkem, Alešem Raudem, Tomášem Janečkem, Milanem Maksymovem a Pavlem Hejzlarem. V této kategorii měl počítač nejtěžší práci s vyhodnocováním výsledků :-) . Co jízda, to jiné pořadí. Zde se nejvíce dařilo Kubovi Blechovi, který měl výraznou podporu z depa od svého taťky-mechanika. Jak už jsem psal, dojezdové výsledky značně kolísaly, na 2. místo do finále se tedy prokousal Milan Wolf a na 3. Aleš Raud. V tomto pořadí se jim také podařilo umístit i na stupních vítězů.

Poslední kategorií, kterou letos zařazujeme do provozu, je TRUCK. Zatím je to pouze doplňková kategorie, ale v příštím roce bychom ji chtěli zařadit do běžného seriálu. Zde jezdili tři jezdci. Petr Sibeke, Mr. Many a Pavel Tichý. Bylo hezké se dívat na tyto závodní speciály, jak chlapům elegantně krouží po dráze, jako by jeli po kolejích. Na startu do finále se umístili v pořadí: 1. Mr. Many, 2. Petr Sibeke a 3. Pavel Tichý. Do cíle dojeli v trochu pozměněném pořadí, kde si 1. a 2. pozici Martin s Petrem prohodili. Bohužel se nám nepodařilo odstartovat do poslední finálovky kategorie TRUCK, protože se nad námi začalo smrákat a dokonce i hřmět. Proto jsme radši za sucha pobalili vše, co se dalo a závody trochu netradičně a nečekaně v 15:30 h ukončili.

Vyhlášení výsledků a ocenění závodníků z tohoto závodu máme v plánu na 9. závodu. Tím bychom vás na něj zároveň chtěli pozvat. Pojede se 12.9.2015 s největší pravděpodobností opět na asfaltu.

 

Tomáš Janeček

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode