8. závod Speed Challenge 17.8.2013

02.09.2013 08:37

V sobotu jsme odjezdili 8. z 12ti závodů Speed Challenge. Jelikož je s některými místními lidmi ze Solnice a blízkého okolí těžké pořízení a mají zálibu v demolování majetku druhých, tím mám na mysli naše věci nezbytné k závodění, tak se to tentokrát neobešlo bez nutných pátečních příprav a vytyčení tvaru dráhy. Díky myšlence a následné realizaci, jak docílit variability dráhy, jsme na tento závod mohli postavit opět nový tvar, jež je na fotkách ze závodu. Chtěl bych poděkovat dvoum mladíkům, kteří se přišli podívat na páteční trénink a přitom nám pomohli se samotnou stavbou. V sobotu jsme se na dráze začali scházet po sedmé ranní hodině. Předpověď hlásala slunné počasí, a zdálo se, že nás nezklame. Následovalo sestavení hlavního stanu, rozbalení elektrické rozvodné sítě od centrály a finální úpravy dráhy, jež spočívali v rozmístění pokliček. Následně byl ponechán prostor k volnému tréninku na dráze. Někteří jezdci na sebe prozradili, že v přípravách neponechali nic náhodě a rozebrali a seřídili celé auto. Zas na druhou stránku mezi nimi byli i ti, kteří na auto před závodem "ani nesáhli". Jelikož se závodu zúčastnilo sedmnáct jezdců a depo nebylo rozstrkané okolo celé dráhy, tak proběhla netradiční rozprava v depu skrze mikrofon. Následovalo skupinové foto na dráze a nic nebránilo zahájení kvalifikací.

Do kvalifikací jsme odstartovali v 10 hodin. Závod byl vypsán pro 3 kategorie: Stock, Hobby a Formule. Nejpočetněji osmi jezdci byly obsazeny Stocky, dále následovali Hobbíci s pěti jezdci a Formule se čtyřmi závodníky. Ve Formulích se občas odehrávaly souboje mezi Radkem Rusmichem a Jirkou Ročňákem, kteří se prali o první místo, v Hobbících se odehrávali souboje spíš hlouběji v poli a Stocky, jelikož byly dost výkonnostně srovnatelné, bojovali společně téměř v celé šíři startovního pole. Samozřejmě v čele nechyběli známé firmy jménem Aleš Raud a Milan Wolf. V kvalifikacích se celkem nevinně tvářil Zdenda Sokol, který si vyjel pátou pozici, ale za to o sobě dal vědět ve finálových jízdách.

Finálové jízdy jsme zahájili ve 13 hodin. Jelikož mělo být o jednu jízdu v každé kategorii míň než v kvalifikacích, tak to vypadalo, že závody odjezdíme v poměrně krátkém čase. Ve Formulích zůstalo až do cíle startovní pole v neměnné podobě: Radek Rusmich, Jirka Ročňák, Jarda Malý a Standa Bartošek, který víceméně s pomocí ostatních, seřizoval svůj model. V Hobbících kraloval Milan Maksymov, následovali Marek Mlynář, Ondra Kohoutek, Pavel Šponar a František Mlynář. Ve Stoccích první 2 místa zůstali nezměněné z kvalifikací v pořadí Aleš Raud a Milan Wolf, ale na třetí místo, jak už jsem zmiňoval, se po nalití jakési "hopsinkové šťávy" do svého modelu zázračným způsobem prokousal Zdenda Sokol. Opravdu předvedl hezkou stíhací jízdu z páté na třetí pozici. Po něm dojeli Zdeněk Janeček, Tomáš Janeček, Lukáš sokol, Martin Šponar a Standa Pavlíček. Jak už jsem říkal, finálovky se nám podařilo dojet v 15 hodin a necelou hodinku na to proběhlo vyhlášení výsledků.

Během této hodinky se nám společně se zúčastněnými závodníky podařilo uklidit obrubníky z dráhy. Jelikož nás zde bylo dost, tak si myslím, že se nikdo moc nepředřel ;o) a nám to velice pomohlo. Za tuto pomoc bychom jim tímto chtěli poděkovat. Chtěli bychom vás pozvat i na další závod, který se jede 14.9.2013. Byli bychom rádi, kdyby vyšlo počasí a mohl se jet opět na asfaltu.

Na fotky z tohoto závodu se můžete podívat ve fotogalerii.

Tomáš Janeček

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode