5.závod SPEED Challenge 18.července 2020

18.07.2020 22:43
 
Dnes nám počasí opět přálo. Již podruhé tento rok se mraky na naší závodní sobotu rozestoupily, rozzářilo se slunce, abychom si mohli užít závody se vším co k tomu patří a po závodě se počasí zase vrátí k normálu letošního léta. Přesto, že někteří až do poslední chvíle něvěřili, opět to vyšlo a mohli jsme odjet letní závod na asfaltu.
 
Startovní listina s již tradičně se skromným počtem starujících, jen počty závodníků v jednotlivých kategoriích se trochu změnily, takže do formulí dnes přijelo 5 závodníků, kategorie Hobby byla tentokrát obsazena velmi skromě třemi závodníky a kategorie Stock také 5 závodníků.
 
Na domácí trať se dnes za námi přijel podívat a také si zazávodit Šimon Horák se svojí formulí, junior Radim Jirka opět nastoupil do kategorie Hobby a Jakub Štěpánek rozšířil startovní pole kategorie Stock.
 
Závod byl odstartován okolo desáté hodiny, tradičně začínáme kvalifikací formulí, následuje kategorie Hobby a na závěr kategorie Stock. Po ránu byl asfalt ještě poměrně chladný, ale v průběhu závodu se teplota dráhy pomalu zvyšovala a tak se někteří závodníci potýkali s malým gripem po ránu a někteří naopak v odpoledních hodinách.
Zajímavé souboje jsme mohli vidět jak v kvalifikacích, tak i ve finálových jizdách, napříč všemi kategoriemi. Bohužel k závodům patří i technické závady a tak i dnes si vybrali někteří naši závodnici svůj díl smůly např. v potížích s čipem, nebo roztržené pneumatiky, ulomeném rameni a taky v opakovaném defektu ložiska zadní osy u formule, což je pro tuto kategorii bohužel typická závada. Všechny vzniklé závady byly opravitelné, závodníci si vzájemně vypomohli radou, nebo i zapůjčením, případně prodejem náhradního dílu, takže pro nikoho závod neskončil předčasně a všichni se dastali až za pomyslný šachovnicový praporek. Někdo s více, někdo s méně štěstím, ale všichni v dobré náladě. Což nás samozřejmě těší.
 
Po dojetí proběhlo okolo 16.hodiny vyhlášení výsledků a ocenění závodníků, kteří se dostali až na stupně vítězů.
 
Výsledky můžete vidět na MyRcm. Celkové výsledky seriálu SPEED Challenge jsou již aktualizovány a můžete si je prohlédnout zde na našem webu.
Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode