3. závod Speed Challenge 2014

15.03.2014 19:10

Třetí závod SPEED Challenge je za námi. Na start se postavilo celkem 41 závodníků. Přijeli se na nás podívat i někteří noví, kteří tu ještě nejezdili. Opět platilo, že jsme si nemohli dovolit žádné velké prodlevy mezi jízdami díky velké účasti.

Poroto hned po čase vymezeném na trénink byla svolána rozprava, kde si jezdci, zejména ti, kteří tu byli poprvé, mohli poslechnout podmínky závodění a časový harmonogram. Do závodů nastoupilo 11 jezdců v kategorii FORMULE, 19 jezdců v kategorii HOBBY (z toho 7 jezdců v kategorii HOBBY Junior), 3 jezdci v kategorii YOKOMO GT, 7 jezdců v kategorii STOCK a 1 jezdec v kategorii OPEN, ten byl přiřazen k závodníkům YOKOMO GT.

Ve FOFMULÍCH jsme mohli pozorovat opět perfektní jízdu Aleše Rauda, celkem solidně mu na záda dýchal Jirka Ročňák, ale po technických potížích v průběhu se posunul do hloubi pole. Zato Martinovi Cögerovi se tento závod vyvedl a dojel hned na druhé pozici hned za Alešem. Ivo Viktorín předvedl, že se také dokáže poprat o stupně vítězů a uhájil třetí pozici.

V kategorii HOBBY nám dával najevo Petr Culka, že si se svým modelem rozumí a vybojoval si svou jízdou první místo. Náležitě se tentokrát o slovo hlásil i Milan Maksymov, který svým výkonem vybojoval druhou pozici a vypadá to, že Česťa Doubrava už konečně vyladil svůj model, ten si vybojoval pozici třetí.

HOBBíkům Juniorům tentokrát kraloval Sibeke Petr, který se na naše závody se svým taťkou přijel poprvé podívat a předvedl co v něm je. Druhé místo uhájil Dan Komárek a na třetím se umístil, také nováček v našem seriálu, Lukáš Klouček.

V kategorii GT jsme mohli vidět Martina Cögera, který zabojoval a jeho úsilí mu přineslo první místo. Dále za ním jezdil na druhém místě Jirka Ročňák a na třetím Jirka Cöger. V aktegorii GT byl zařazen jeden vůz z kategorie OPEN. Ten pilotoval Marcel Dostál.

A máme tu kategorii STOCK, která byla tento závod asi nejrušnější a okolo které závodníci mezi sebou vedli, dovolil bych si říct, nejvášnivější debaty. Asi by nás překvapilo, kdyby tuto kategorii vyhrál někdo jiný než Milan Wolf. Nebylo tomu tak. Zato na dalších pozicích si závodníci mezi sebou přehazují příčky jak horký brambor. Tentokrát se dařilo Martinu Šponarovi a uhájil druhou pozici, na třetí v této kategorii dojel Aleš Raud.

Díky počtu závodníků se sobotní ježdění protáhlo do podvečerních hodin. Určitě pozitivní bylo vidět zde nové závodníky, jimiž byl Sibeke Petr v kategorii Hobby Junior a vybojoval si první místo. Dále kluci Kloučkovi, kteří jezdili jak v kategorii HOBBY, HOBBY Junior, tak v kategorii STOCK. Dozvěděli jsme se, že se závoděním teprve začínají a v průběhu závodu na jejich výkonech bylo poznat razantní zlepšení.

Chtěli bychom všem poděkovat za účast a těšíme se, že se uvidíme i na dalších závodech, které se jedou 5.4.2014. Již připravujeme asfaltovou dráhu, takže na příští závod bude záležet jen na počasí, na kterou dráhu nás pošle. Pro přesnější informace sledujte naše stránky www.modelklubrk.cz

Foto ze závodů můžete vidět ZDE.

 

Tomáš Janeček

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode