2.závod SPEED Challenge 2020

23.02.2020 00:28

Dnešní sobota s pěkným datem 22.2.2020 byla dlouho očekávaná všemi závodníky, kteří navštěvují pravidelně i nepravidelně, ale hlavně rádi, seriál SPEED Challenge, pořádaný naším Modelklubem RK. Dnes jsme startovali druhý závod ročníku 2020, opět na kobercové dráze v Habrové. Sluníčko svítilo, bylo téměř jarní počasí, takže si někteří již vzpomněli i na asfalt, ale na asfaltové závody si budeme muset ještě chvíli počkat.

Startovní listina, v pátek ve 12:00 hod, po uzavření registrací, čítala 20 závodníků, čož je vcelku uspokojivé. Je pravda, že kapacita naší dráhy by zvládla i více závodníků, ale pro to, aby si všichni zúčastnění pěkně zazávodili a odvezli si nové zážitky ze závodů, je tento počet dostačující a optimální.

Přihlášeno bylo 5 závodníků do kategorie Formule, 10 závodníků do kategorie Hobby a 5 závodníků do Kategorie Stock. V „Hobbíkách“ jsme měli dnes opět nové závodníky, dnes již podruhé přijel junior Radim Jirka a ještě nás navštívili taťka se synem David a junior Jakub Hrubý.

Do první kvalifikace formulí jsme startovali po rozpravě v 9:30 a poslední finále kategorie Stock dojížděli po15-té hodině, takže vše šlo podle plánu. Potom už jen vyhlášení a ocenění nejlepších.

V kategorii Formule bylo za Šimonem Horákem, který si vyjížděl v každé finálovce pravidelně na všechny náskok, startovní pole vcelku vyrovnané, až do poloviny finále. Po polovině se začaly rozestupy postupně zvětšovat a do startu čtvrté finálovky jezdci nastupovali už s jasnou představou, na kterém místě se dnes umístí.

Kategorie Hobby byla rozdělena do dvou skupin, jednu obsadili závodníci, kteří jsou již tzv. vyježdění a druhá skupina byla obsazena závodníky, kteří ještě stále sbírají cenné zkušenosti z každého nového závodu. V této skupině startovali i již zmínění dva junioři Radim Jirka a Jakub Hrubý.

Dnes jsme měli v kategorii Hobby klasifikovaný i trochu netradiční model, který mezi ostatními svým tvarem karoserie trochu vynikal, ale pravidlům neodporoval, takže jsme nebránili Karlovi Štěpánkovi, aby startoval v kategorii Hobby s karoserií Truck. Krásné druhé místo Karel obsadil s karoserií, která aerodynamikou moc nevyniká a myslím, že už teď natěšeně přemýšlí, jak se příště ještě o tu jednu příčku posunout výš.

Karel by rád závodil v samostatné kategorii Truck, s více závodníky se stejným modelem, tak jako tomu bylo dříve, ale v minulých letech byl úbytek závodníků s těmito krásnými modely tak velký, že kategorie Truck bohužel zanikla. Což nemrzí jen Karla, ale i nás pořadatele. Kategorie Truck byla velice atraktivní, pěkné modely a tímto bych chtěl vyzvat vás všechny, kteří máte ještě doma zahálející modely Trucků, ke vzkříšení této krásné kategorie.

V kategorii Stock startovalo 5 závodníků, jak již bylo výše napsáno, ale rozhodně zde nebyla nuda v průběhu celého závodního dne. Ne vždy se každému zadaří a naopak, když někdo hodně chce a hodně se snaží a trpělivě jde za svým cílem, tak se výsledek musí dostavit. Koho mám teď na mysli, jsou taťka se synem, Milan a Míša Wolfovi, kteří nezávodili jen s ostatními, ale nejhlavnější souboje sváděli mezi sebou. Nakonec JUNIOR Míša podlehl se stejným počtem bodů, ale s o chloupek horším dojezdovým časem, zkušenějšímu taťkovi. Myslím, že nebude dlouho trvat a Míša bude na taťku koukat na cílové čáře do zpětných zrcátek.

Závod se z mého pohledu vydařil a věřím, že máte stejné, nebo hodně podobné pocity i vy ostatní, kteří jste prožili závodní sobotu v Habrové. Děkuji všem za příjemnou atmosféru a těším se na příští závod v březnu (21.3.2020) Již teď se můžete registrovat!!!!

Výsledky průběžné i celkové jsou již na MyRcm a hodně stručné můžete vidět na fotkách z vyhlášení.

 

RR

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode