11.SPEED Challenge - předposlední závod seriálu 2013

10.11.2013 10:13

Na jedenáctý závod seriálu SPEED Challenge 2013 jsme se sešli jako tradičně na naší stálé kobercové dráze v Rychnově n.Kn - Habrové. Pro tento závod jsme postavili nový tvar dráhy, takže ani domácí nebyli ve výhodě. Do našeho rychnovského Monaca si tentokrát našlo cestu 20 závodníků, takže obsazení kategorií bylo následující: Formule - 6 závodníů, Hobby junior - 3 závodníci, Hobby - 6 závodníků a Stock - 5 závodníků. Závodu se bohužel z důvodu nemoci nemohl zúčastnit závodník junior Marek Mlynář. Jsme rádi, že se na nás přijeli po delší odmlce podívat kluci Cögrovi a věříme, že si k nám zase najdou cestu na příští závod.

Po krátké rozpravě jsme odstartovali do prvního kvalifikačního kola v 9.30 hod. Závod se jel ve standartním formátu 4 kvalifikace a 3 finálovky. První startovala kategorie formulí, následovala Hobby junior, Hobby a každé kolo uzavírala kategorie Stock.

Ve formulích bylo ještě před závodem jasné, že se budou v průběhu celého závodního dne odehrávat zajímavé souboje, protože výkonnost všech závodníků na startu byla dost vyrovnaná. Bohužel se ani tentokrát závodníkům nevyhnuly technické problémy, či karamboly, takže hned v první rozjížďcě po nárazu do mantinelu odstoupil Radek Rusmich, třetí rozjížďkou, pro závadu na regulátoru, ukončil závod Jarda Malý, Jirka Cöger se pro změnu potýkal s problémy s obutím.

V Hobby junior byly podávány stále stejné výkony jednotlivými závodníky napříč celou kvalifikací, ale je nutno zmínit výkony Dana Komárka, který po hromadném sečtení výsledků z kvalifikací Hobby junior a Hobby (dospěláků) nechal za sebou i závodníky z řad dospěláků a z celkového počtu 9 závodníků se umístil na krásném 4.místě.

V kategorii Hobby si připsal 4 vítězství kvalifikačních rozjížděk Mr.Many. Za ním se rozhodovalo kdo se postaví na druhé místo mezi Milanem Maksymovem a Česťou Doubravou, oba 2x druhé a 2x třetí. Milan byl ale nakonec lepší v počtu najetých kol, takže si zajistil druhou pozici na startu do finále.

V kategorii Stock opět dominoval Milan Wolf 4x první, Zdeněk Janeček 3x druhý a Martin Šponar také předvedl pěkný výkon v kvalifikacích a dojel si pro třetí pozici na staru do finále.

Po pauze na oběd a kávu jsme startovali cca ve 13.00 hod do prvního kola finálovek.

Ve formulích bylo postavení na startovním roštu R.Rusmich, M.Cöger, M.Marek, J.Ročňák a J.Cöger. Jardu Malého, jak už jsem psal, opustil regl, takže do finále už nemohl ani nastoupit. Ve formulích se rozhodovalo o vítězi až do poslední chvíle. Při startu do poslední finálvky měli ještě šanci na první místo tři závodníci J.Ročňák, R.Rusmich a M.Marek. V průběhu jízdy přišel o šanci prvního umístění M.Marek a rozhodování bylo mezi Radkem a Jirkou, kdy cca 5 kol před cílem vedl ještě Jirka Ročňák, ale po nehodě, která Jirku potkala v této chvíli se dostal do vedení Radek a takové pořadí zůstalo až do konce závodu. Ve druhé finálovce si vybral svůj díl nezaviněné smůly i Martin Cöger, kdy se mu na kolo nalepila lepicí páska z koberce a nepustila ho dál. Po uvolnění auta nasazovačem pokračoval Martin dál, ale s velkou ztrátou.

1.Radek Rusmich  2.Jirka Ročňák  3.Martin Marek  4.Martin Cöger  5.Jirka Cöger  

___________________________________________________________

V kategorii Hobby junior se ve finálovkách pokračovalo ve stejném duchu jako v kvalifikacích. Pouze ve druhé finálové jízdě za to Míša Wolf trochu víc zatáhl a nechal za sebou Lucku Rusmichvou. Lucka měla potíže s pneumatikami a její auto klouzalo. A opět je nutno vyzdvihnout výkony Dana Komárka, kdy po celkovém sečtení výsledků hobbyků (junior + dopěláků) se Dan umístil na na 5.místě (z celkového počtu 9 závodníků)

1. Dan Komárek,  2.Lucka Rusmichová,  3.Míša Wolf

___________________________________________________________

V kategorii Hobby opět dominoval Mr.Many až na poslední finálovku, kde měl několik karambolů, ale i přes to dojel na druhém míste, takže 2x první a 1x druhé mu zajistilo nejvyšší stupěň na bedně. Mr.Many si v poslední době hodně rozumí se svým autem, přišel na to jak si ho hýčkat, aby ho poslouchalo. Důkazem jsou výsledky jaké podává v posledních závodech. Milan Maksymov 2x druhý a 1x první, ten už měl taky jasné druhé na bedně, už po druhé finálovce. I Vojta Komárek se do toho ve finále víc opřel a v cíli si o jednu příčku polepšil, když odsunul Česťu Doubravu na čtvrté místo, dále pak dojel Fanda Mlynář se svým bílým VW Scirocco následovaný Fabií WRC pilotovanou Pavlem Šponarem. 

1.Martin Minyuk  2.Milan Maksymov  3.Vojta Komárek  4.Čestmír Doubrava  5.Fanda Mlynář  6.Pavel Šponar

___________________________________________________________

Poslední kategorie Stock uzavřela celý závodní den. V této kategorii ve finálovkách stejně jako v kvalifikacích Milan Wolf nenechal nikoho ze svých soupeřů dosáhnout na první místo, takže i nejvyšší stupeň na bedně obsadil po právu. Také Zdeněk Janeček pravidelně okupoval druhou příčku a již po druhé finálovce bylo rozhodnuto o druhém místě na stupních vítězů. Tomáš Janeček v tomto závodě opět zabojoval a ukázal, že se mu už trochu zastesklo po stupních vítězů a tak na to šel opatrně od třetího stupínku :-) Dalším závodníkem, kterému se v tomto závodě nedařilo a trápil se s přilnavostí vozu byl Aleš Raud, který uvažuje pro příští sezonu o přestupu do královské kategorie. Jeho zelený Peugeot si pravidelně odváží body za vyšší pozice, ale i 4.místo přinese potřebné body do celkového hodnocení. Martinovi Šponarovi se povedlo vybojovat v kvalifikacích pěkné postavení na roštu, do finálovek startoval ze třetího místa, ale v průběhu finálových jizd se nedařilo jak bylo potřeba, takže 5. místo bylo výsledkem. I kategorie Stock je výkonností závodníků hodně vyrovnaná, takže se neustále bojuje o každou pozici a každý technický problém, či indispozice, stojí závodníka cenné body.

1.Milan Wolf,  2.Zdeněk Janeček,  3.Tomáš Janeček,  4.Aleš Raud,  5.Martin Šponar 

___________________________________________________________

Pár fotek ze závodu najdete v galerii.

Takto jsme ukončili předposlední závod SPEED Challenge 2013. Před námi je už jen jeden poslední a to 7.12.2013, na který jste všichni zváni a můžete říct i kamarádům.

Vyhlášení celkových výsledků SPEED Challenge 2013 s předáním cen proběhne na tradiční akci Night Show dne 14.12.2013 v prostorách naší kobercové dráhy v Rychnově n Kn. - Habrové. Night Show bude mít jako tradičně doprovodný program např. jízda zručnosti, drift, soutěž o nejhezčí auto apod. Takže i na tuto akci, která zakončí sezonu 2013 Modlklubu RK jste všichni zváni. Night Shov není určena pouze pro závodníky, ale i pro veřejnost, takže se může dostavit každý koho tento RC sport zajímá.

Sledujte náš web a budete informováni o akcích a dění v Modelklubu RK

 

RR

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode