10. závod Speed Challenge

09.10.2013 22:47

Tento závod byl poznamenán menší účastí, což ale nijak neovlivnilo jeho kvalitu. Jednu výhodu to ale mělo a to, že ti, kteří se běžně pohybují v hloubi startovního pole, se mohli přiblížit k lepšímu umístění a nasbírat tak cenné bodíky do výsledků. Ráno jsme se jako vždy sešli na dráze v Habrové. V Habrové proto, protože v říjnu nebývají zrovna nejteplejší dny. Sice se sluníčko snažilo a opíralo se do okenních tabulí co mu síly stačily, ale venku bychom velice rychle profoukli. Při probíhajících předstartovních přípravách jsme nešťastnou náhodou přišli o dalšího, z už tak řídkého startovního pole, závodníka. Smůlu si bohužel vybral Jarda Malý, a doufáme že na hodně dlouho, kterému po náhlém zkratu v modelu shořela kompletní elektronika, i s baterkou, duhovým plamenem.

Start kvalifikací byl trošku opožděn. Startovalo se až v 9:55 h a to do třech kategorii. FORMULE 4 vozy, HOBBY 6 vozů a STOCK 4 vozy. Nějaká ta smůla se nevyhnula ani kvalifikacím, kde se podařilo Tomášovi ulomit kolečko. Díky této příhodě musel zvolit jiný druh obutí a seznámit se s jeho vlastnostmi. Dále se ještě lámalo i na voze Martina. Tady přišla k újmě zadní náprava. Kluci se ale s nesnázemi poprali statečně a v další rozjížďce byli opět na startu. V HOBBíkách překvapil junior Marek Mlynář z Vysokého Mýta, který za sebou nechal mnohem ostřílenější jezdce a vybojoval si první místo na startu.

Start do finálovek byl zahájen ve 12:50 h. Docela to "odsejpalo", protože byly jen tři kategorie. Ani finále se neobešlo bez drobných karambolů, kde se při jednom z nich zastavila formule Radka Rusmicha a hned bylo co opravovat. Ve Formulích si vyjel první místo Martin Marek před domácím jezdcem Radkem Rusmichem a hned za nima se držel Martin M.. Marek Mlynář si v Hobbíkách udržel čelní pozici až do cíle, následoval ho Míra Matějus st. z domácí scény a další v pořadí, stejně jak ve Formulích, byl Martin M. V kategorii Stock svůj jezdecký um předvedl Zdeněk Janeček. Ačkoliv to vypadalo, že v kvalifikacích usiluje o rychlé rozbití svého modelu, tak ve finále se ze třetí startovní pozice propracoval až na první místo na stupni vítězů. Hned za ním se umístil Martin Wolf následován Alešem Raudem.

 

Příští závody zde v Habrové se jedou 9 listopadu, tak si zase můžete přijet zazávodit. Ti, kterým by se tento termín zdál příliš vzdálený, mohou využít závodu Rebels Race 12. října v Trutnově


Fotky z 10. závodu najdete v GALERII.

 

Tomáš Janeček

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode