SPEED Challenge 2012 - první závod - Habrová.

08.01.2012 21:14

V sobotu 7. ledna jsme absolvovali premiéru nového seriálu závodů. Startovní listina na stránkách modelklubu se během času plnila jen pomalu, ale po ránu se  na dráze v Habrové sešla parta závodníků odhodlaných se utkat ve třech ze čtyř vypsaných kategorií. Po rozpravě v 9 hodin  nastoupili ke čtyřem pětiminutovým kvalifikačním jízdám  dvě skupiny jezdců ve formulích (celkem 8 jezdců), dvě skupiny v hobby (celkem 11 jezdců) a pět jezdců v GT. Přijeli i závodníci, kteří u nás na koberci byli poprvé. Před první rozjížďkou byla provedena technická přejímka s prověrkou světlé výšky vozů a u kategorie hobby byl důsledně zkontrolován i předepsaný minimální převodový poměr 1 : 6.
Pak už nastoupila obvyklá závodní rutina.  Jízdy následovaly jedna za druhou, jezdilo se vcelku ohleduplně, bez zbytečných prostojů a přestávek. Režii závodu držel pevně v rukách Radek. K tomu závodil ve dvou kategoriích, tiskl výsledky, trochu komentoval dění na trati  . . .  no užil si to.
Tři kola sedmiminutových finálových jízd jsme zahájili po 13. hodině.  A finále formulí bylo závodní premiérou nové karoserie z produkce firmy BPA na voze Zdendy Beneše. V poledne se přijel podívat osobně i Radek Pavlíček. Metalex MTX 1-06B se osvědčil, Zdenda dvě rozjížďky vyhrál a ve třetí byl druhý. Jirka Ročňák, Radek Rusmich a Marek Vácha předvedli vyrovnané souboje. Stupně vítězů obsadili Zdenda Beneš, Radek Rusmich a Jirka Ročňák.
V GT bylo startovní pole tvořeno čtyřmi pancary X-Ray a jednou Tamyií F-103. Přesto, že Tamyia prošla během závodu konstrukčními úpravami, neměl Míra Matějus ml. moc šancí a celkové třetí místo je maximem dosažitelného.  Vítězem se stal Radek Rusmich s pancarem, kterého si pořídil v týdnu před závodem   ! Druhé místo obsadil Honza Petr.
Třída hobby se jela poprvé, jako plnohodnotná součást závodu. Byla také nejpočetněji obsazena.  Obě skupiny byly výkonnostně vyrovnané, ale mezi nimi byl patrný značný rozdíl. Prvních pět jezdců najíždělo za sedm minut 41 – 44 kol, ale mezi 5. a 6. jezdcem v celkovém pořadí je rozdíl 6 kol ! Druhá skupina najížděla za stejnou dobu 35 – 38 kol. Prvenství vybojoval po dvou vítězstvích a jednom druhém místě Zdenda Beneš, druhý byl Honza Petr a třetí skončil Jirka Ročňák.
Před pátou hodinou byly finálové jízdy u konce. Vítězové byli ohodnoceni poháry a diplomy. Venku začala pěkná chumelenice. Rozloučili jsme se s přáním bezproblémového dojezdu domů.
SPEED Challenege 2012 dobře začal. Těšíme se na další pokračování, a to 4. února opět na dráze v Habrové.  Přijeďte se i vy podívat, že v Rychnově se dá dobře zazávodit.  Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz.

Fotogalerie SPEED Challenge 2012 (7.1.2012)

Míra Matějus  st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode