SPEED Challenge 2012 – osmý závod – asfalt Solnice.

07.08.2012 13:06

Léto pomalu ubíhá. Nyní jsou na programu prázdniny a dovolené a je to vidět i na startovních listinách pořádaných závodů u nás i jinde. Pro nezájem závodníků jsme odvolali sedmý závod SPEED Challenge plánovaný na 7. července. Ve čtvrtek, při uzávěrce startovní listiny před osmým závodem také nebylo jezdců moc, ale předpověď počasí byla dobrá a tak jsme závod připravili.

V sobotu po ránu se na dráze v Solnici sešli jezdci připravení bojovat o stupně vítězů v kategoriích F 1, GT, OPEN a HOBBY. Po přejímce byly ustaveny čtyři skupiny vozů. Nejpočetnější byla skupina HOBBY se šesti auty. GT a OPEN se čtyřmi a pouze tři FORMULE.

Rozprava proběhla po deváté hodině a po ní se rozjela série čtyř pětiminutových kvalifikačních jízd. Od rána pěkně svítilo slunce a bylo pořádné teplo. Každý kousek stínu v depech pod stany byl vítaný. Kvalifikace byly ukončeny chvíli po poledni vypsáním finálových skupin s pořadím na startu. Ve Formulích se jezdci seřadili na startu v pořadí Radek Rusmich, Jirka Ročňák a Martin Marek, který startoval poprvé s Formulí. Nejrychlejší v rozjížďkách GT byl Honza Petr, za ním na roštu stáli Radek Rusmich, Čestmír Doubrava a Míra Matějus ml.. V HOBBY vybojoval první místo na startu Milan Maksymov před Alešem Raudem, Honzou Petrem, Jirkou Ročňákem, Mírou Matějusem st. a Tomášem Janečkem. V OPEN startoval z první pozice Zdeněk Janeček před Milanem Křečkem, Mirkem Novákem a Martinem Markem.

S příchodem poledne se na západním obzoru objevily mraky, které postupně temněly a byly blíž a blíž. Z toho důvodu jsme zkrátili finálovky na pět minut místo obvyklých sedmi, abychom před deštěm stihli odjet co nejvíce. Nejvážnější situace byla v polovině druhého kola finálových jízd, kdy začalo drobně pršet. Asfalt byl však vyhřátý, vody nebylo moc a dráha stačila vysychat. Proklouzali jsme se druhým kolem, pak mraky odešly a bylo po dešti. Znovu vysvitlo slunce a v klidu jsme závod dokončili.

Ve Formulích bylo startovní pole tentokrát chudé. O vítězství bojovali Radek s Jirkou, Martin, jako nováček v kategorii přihlížel ze třetí pozice. Párkrát se svezl mimo pořadí i Míra Matějus st., který zkoušel, jak by mu to s Formulí šlo. Prvenství si odnesl Radek, před Jirkou a Martinem.

V GT závodily čtyři vozy. O celkové vítězství bojovali do poslední jízdy Radek Rusmich s Honzou Petrem. Nakonec zvítězil Radek díky lepšímu nájezdu v první finálové jízdě. Třetí skončil Čestmír Doubrava a čtvrtý Míra Matějus ml.

Nejpočetnější skupinou byla se šesti vozy kategorie HOBBY. Startovní pole bylo tentokrát poměrně vyrovnané. Hned v první jízdě poškodil zavěšení předního kola Jirka Ročňák a byl z dalších bojů vyřazen. Po vítězství ve dvou jízdách si celkové prvenství odnesl Milan Maksymov, Jedno vítězství a jedno druhé místo stačilo Honzovi Petrovi k získání druhé pozice a třetí skončil Aleš Raud.

Kategorii OPEN ovládl tentokrát Zdeněk Janeček. Zvítězil ve všech třech finálových jízdách. Na druhém místě se umístil Martin Marek po dvou druhých a jednom třetím místě, třetí Milan Křeček a čtvrtý Mirek Novák.

Finálové jízdy skončily před šestnáctou hodinou. Byly spočteny celkové výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním pohárů a diplomů. Pořadatelé si oddechli, že počasí moc nezlobilo, jezdci sbalili depa a rozjeli se k domovům.

Osmý závod seriálu SPEED Challenge je za námi. Zveme na příští závod již 25. srpna na asfalt do Solnice. Je to týden před MČR v Náchodě, dobrý termín pro rozcvičku :-) .

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

Míra Matějus st.

Navštivte také fotogalerii k závodu.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode