Šestý závod o Královéhradecký pohár 29.05.2011 - asfalt Dvůr

31.05.2011 09:30

 

Šestý závod o Královéhradecký pohár  29.05.2011  - asfalt Dvůr

 

Pátek večer  - liják jako z konve. V sobotu v šest hodin vstáváme do zamračeného a mírně pršivého dne. Na mailu ani v telefonu žádné zprávy od pořadatelů. Po telefonické domluvě s Radkem je rozhodnuto – vyrážíme.  Do Dvora je to kousek cesty a počasí se postupně vylepšuje. Jsme zde poprvé a přijíždíme sami, nějaká informační šipka i v areálu samotném by neškodila.

Depo stavíme vedle Radka s Jardou, kteří přijeli chvilku před námi. Dráha je umístěná v mírném kopečku a je potřeba si na sjezdy z kopce a výjezdy do kopce zvyknout. Povrch je po ránu vlhký, mechy nesedí, obouváme gumy. Místo startu do první rozjížďky se koná výměna prasklé přední nápravnice. Po bližším pohledu zjišťuji, že je to ještě díl, který s naším podvozkem absolvoval 24 hodin v Čelákovicích v r. 2008. 

Během dne tmavé, šedé mraky stále hrozí, ale kromě dvou chvil drobného deštíku neprší! K službám závodníků po celý den bezchybně funguje občerstvovací středisko s různými pochoutkami v pevném i tekutém stavu.

Po kvalifikaci je ustanoveno pět finálových skupin. Dvě skupiny STOCK, dvě Formule a jedna GT Mini (opět s účastí jen čtyř jezdců). Na finálovky, na uschlou dráhu obouváme mechy, ale dnes to prostě lépe nejde. Jedno druhé, jedno třetí a dvě čtvrtá místa znamenají poslední místo v kategorii GT. Vítězí (jako obvykle) Honza Petr, i když mu zdatně konkuroval Martin Špráchal, třetí je Martin Minyuk. Kluboví kolegové Radek s Jardou ve formulích také příliš nezáří.  Po sečtení výsledků končí na 6. a 8.  místě. Formule vyhrál Ondra Šrámek před Česťou Doubravou a Martinem Volákem.    V kategorii STOCK si prvenství vydobyl Michal Blahovský před domácím Filipem Veselým a Honzou Petrem. Po páté hodině je dojeto a nejlepší jezdci oceněni diplomy a poháry.

Po ukončení závodu zasedáme na lavičky a snažíme se ujednotit stavební pravidla a termíny závodů na rok 2012. Na svět to moc nejde, ale musí proběhnout ještě další jednání. S vesměs příjemnými zážitky se rozjíždíme před sedmou hodinou k domovům.

Dalším závodem mimo seriál o KHP je 11.06.2011 závod na asfaltu v Solnici, již podle nově upravených stavebních pravidel. Sledujte naše stránky!

KHP pokračuje příštím závodem  25.06.2011 na asfaltu v Hradci Králové.

 

Fotogalerie k tomuto závodu.

 

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode