Rebel race první závod, naši závodníci tam byli.

14.10.2012 21:51

Týden po závodu SPEED Challenge, který se pořádal v Solnici na asfaltové dráze, protože se nám naskytlo mimořádně příznivé počasí, jsme jeli podpořit startovní pole do Rtyně v Podkrkonoší. Naši kolegové z Náchoda tu uspořádali sérii závodů s názvem REBELS RACE. První z nich se jel 13.10.2012. Sami jsme byli zvědaví, v jakých prostorách budeme trávit sobotní den, protože jsme měli v závodech ve zdejší sportovní hale na koberci premiéru.  Z našeho týmu jsme se zde sešli 3. Karel Štěpánek, Tomáš Janeček a Zdenda Janeček. Ráno jsme z Rychnova vyrazily v 7:00h a na místo dojeli krátce po 8. hodině. Před halou jsme se sešli i s Jirkou Ročňákem, který to sem z domova měl co by kamenem dohodil :-) . Zdenda s Tomášem závodily v HOBBících a Karel jako vždy v OPENech. V HOBBících jel i zmiňovaný Jirka. Po rozbalení našeho zázemí v depu jsme si dali ranní kávu ve zdejší kantýně, zaregistrovali se do závodu a párkrát si cvičně obkroužili trať. Ta byla široká, nenáročná a padla nám celkem dobře do „ruky“.

            V 9:30h byla svolána krátká rozprava, kde nás Zdenda Beneš přivítal a sdělil sobotní program závodů. Byly vyhlášeny 4 kola kvalifikací po 5 minutách, ale tentokrát se pro umístění ve finále na startovním roštu započítávaly pouze 2 nejlepší jízdy, aby si závodníci mohli seřídit auto jelikož se jel 1. závod na koberci. Finále se jelo se 3 koly po 5 minutách, ze kterých se započítávaly taky pouze 2 nejlepší výsledky. Na start kvalifikací se postavilo 42 závodníků a to ve 2 skupinách v kategorii STOCK, dále 2 skupiny HOBBY a nakonec 4 skupiny OPEN.

            Momentálně se dostáváme do 10. ranní hodiny, kdy byl zahájen start do 1. kvalifikací. Ve všech kategoriích se bylo na co dívat. Ať už v nejpomalejších HOBBících, kde nám opět Pavel Koch předvedl nejhezčí model, tentokrát Chevrolet Corvette 1967, nebo v o něco rychlejších STOCcích, kde sváděli zajímavé souboje například kluci Sokolovi, tak i v nejrychlejších OPENech, tady jezdí ti, kteří musí mít na 100% vyladěné jak modely, tak i ruce pro jejich ovládání, pokud se chtějí utkat v souboj o stupně vítězů tak, jak nám to předvedli například Jaroslav Kopecký, Petr Grof a Vítězslav Hola. Po odjetí kvalifikací jsme se dozvěděli z jakých míst odstartujeme ve finále. V kategorii HOBBY obsadily 1. 2. a 4. místo na startu Zdenda Janeček, Tomáš Janeček a Jirka Ročňák a v kategorii OPEN ve skupině „C“ obsadil Karel Štěpánek 2. místo ve startovním roštu.

            Krátce po 15. hodině jsme se mohli přesunout do finálových jízd. Jelikož v sobotu nedorazili všichni nahlášení jezdci a v průběhu kvalifikací i někteří odstoupili ze závodů pro různé potíže, byly finálové jízdy sloučeny a to v kategorii HOBBY ze 2 do 1 skupiny a v kategorii OPEN ze 4 do 3 skupin. Jirka Ročňák se v kvalifikačních jízdách seznámil s novou vysílačkou a ve finále poměrně důkladně útočil na stupně vítězů. Zdenda Janeček s Tomášem mezi sebou také sváděli bitvy do poslední chvíle, kdy se rozhodlo, kdo z nich si stoupne na 1. a 2. místo na bedně. Karel Štěpánek o sobě také dal ve finále soupeřům vědět, jelikož si polepšil o jednu pozici. Nakonec jsme dojeli do cíle v tomto pořadí: Zdenda Janeček, Tomáš Janeček a Jirka Ročňák na 1. 2. a 3. místě v kategorii HOBBY a Karel Štěpánek na 1. místě ve skupině „C“ kategorie OPEN.

            V 18:00h se konalo vyhlášení vítězů, následné rozloučení se závodníky a odjezd domů. Všem se nám závody velice líbily, protože zde panovala příjemná atmosféra. Závodilo se ve velice hezkých prostorách, z balkónu alias „tribuny“ bylo velice přehledně vidět na celou dráhu. Nechyběla tu ani již zmiňovaná kantýna. V té bylo možné domluvit i něco k obědu a mohli jsme si vybrat ze 2 možností. Pokud jste někdo váhal, zda se přihlásit na závody REBELS RACE, tak po našich zkušenostech a dojmech ze závodů vám to rozhodně doporučujeme. Příští nejbližší se bude konat 27.10.2012 a pro informace o dalších termínech navštivte stránky www.teamrebels.cz.

 

Fotogalerie ze závodu

 

Tomáš Janeček.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode