Černčice, zimní pohár RC aut – 3. závod - 05. ledna 2014

06.01.2014 20:28

Seriálu Černčických zimních závodů pořádaných v místní tělocvičně na palubovce jsme se kdysi pravidelně účastnili. Naposled v sezóně 2009-2010, takže už to nějaký pátek je. Rozhodli jsme se tedy, že se tam po dlouhé době opět podíváme. V neděli ráno jsme se v Rychnově sešli se Zdeňkem a po přeložení materiálu do jednoho auta, jsme vyrazili směrem Černčice. Budova tělocvičny září novou, zateplenou fasádou, ale na palubovce a dráze se za ta léta nic nezměnilo. V hale bylo příjemně vytopeno a jako obvykle fungoval i místní bufet.

Při tréninku jsme vyzkoušeli auta a opět zjistili, že na autu až tak nezáleží, ale důležité jsou ručičky . Já jsem se vůbec poprvé začal projíždět po zdejší palubovce jako jezdec, protože dřív jsem pouze „mechanikoval“ Mírovi ml. Okolo deváté hodiny už byli všichni závodníci na místě a pilně se trénovalo. Milan Křeček, ředitel soutěže před desátou hodinou svolal rozpravu a zároveň vyhlásil vítěze minulého předvánočního závodu. Poté bylo dvacet pět přihlášených závodníků rozděleno podle výkonnosti do čtyř skupin a začala tři kola pětiminutových rozjížděk. Členové modelklubu RK – Zdeněk, my dva Mírové a Standa Drejsl jsme se utkali v jedné skupině spolu s Jardou Kopeckým st., který si také přijel zazávodit až z Velkých Opatovic. Rozjížďky skončily po dvanácté hodině, podle výsledků byly ustanoveny finálové skupiny. V A finále nastoupil Standa Drejsl, my dva Mírové jsme uzavírali startovní rošt v B finále, Zdeněk startoval ve  finále C. Díky malému gripu dráhy dochází k častějšímu kontaktu aut mezi sebou, ale kolize nejsou nijak tvrdé, je to většinou jen taková pošťuchovaná. Jezdilo se vcelku čistě a nezáludně. Na finále se přijel podívat i další člen našeho modelklubu Sláva Ochoc st.. Čtyři kola finálovek skončila po třetí hodině. Standa uplatnil svůj trénink z driftů a celkově zvítězil (oficiální výsledky ještě nemám, ale domnívám se, že to tak bude. Výsledky se objeví na www.rccerncice.websnadno.cz ). Také my ostatní „modelklubáci“ jsme ostudu neudělali.

Sbalili jsme depa a o půl čtvrté zamířili k domovu. Ještě před tím jsme pozvali ostatní závodníky k nám na dráhu do Habrové, kde 18. ledna začíná úvodní závod třetího ročníku seriálu SPEED Challenge 2014. V Černčicích se nám líbilo a na další závody (19. ledna, 16. února, 16. března a 13. dubna) se tam zase vypravíme.

Fotogalerie

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode