10. závod Speed Challenge 2015

13.10.2015 23:30

 

Máme za sebou 10. závod Speed Challenge 2015. Jak už bylo řečeno v předchozím reportu, tak se tento závod jel na koberci v Habrové. Počasí venku nebylo nikterak nepříznivé a tak jsme nemuseli žhavit ani žádné přímotopy. Tentokrát rozprava a následně závod začala o trochu později než je běžné, ale vše se poměrně slušně stíhalo. Startovní listina pro tento závod čítala tři FORMULE, tři HOBBY Junior, sedm HOBBíků, osm STOCKů rozdělených do dvou skupin a tři TRUCKy.

Po rozpravě se na start kvalifikace přichystali jezdci FORMULí. První do kvalifikace startoval Radek Rusmich, druhý Jirka Ročňák a třetí Jarda Malý Jely se tři rozjížďky po pěti minutách, ve kterých se jezdci snažili zajet co nejlepší besttime. To se ve všech třech rozjížďkách dařilo Radkovi. Za ním se na druhém místě umístil Jarda Malý se dvěmi druhými nejlepšími výsledky. S jednou druhou a dvěmi třetími pozicemi si třetí místo vybojoval Jirka Ročňák. Ve vytrvalostních sedmiminutových finálových jízdách Jarda na Jirku ale už trochu ztrácel, a tak si spolu prohodili své pozice. Na prvním místě se opět umístil Radek Rusmich, na druhém Jirka Ročňák a na třetím Jarda Malý.

Následovala kategorie HOBBY Junior, také obsazena třemi jezdci. Tato, a další, kategorie se už jela se čtyřmi kvalifikacemi po pěti minutách. Do těch, z prvního místa, odstartoval Petr Sibeke, ze druhého Michal Wolf a ze třetího Václav Petr ml. Tyto pozice si v dojezdu, převážně s rozestupem tří kol, všichni udrželi a startovali tak i do finále. V nezměněném pořadí dokroužili až do cíle.

Dále se na trati proháněla kategorie HOBBY obsazena dospělými chlapy. Tato čítala sedm jezdců. Letos poprvé si v této kategorii přijel zazávodit Martin Šponar a hned bodoval. Do kvalifikací se na start postavili na první pozici Zdeněk Janeček, na druhou Míra Matějus st. a na třetí Pavel Tichý následováni dalšími jezdci: Václav Petr st., Jan Žerníček, Martin Šponar a Jarda Malý. Přišel, posbíral vše co šlo a víckrát ho už nikdo neviděl. Tak by se dala popsat účast Martina Šponara v této kategorii, který testoval auto svého taťky, jelikož se on sám nemohl zúčastnit závodů. Tímto výkonem vyfoukl ostatním jezdcům všechna prvenství jak v kvalifikacích, tak ve finále. V kvalifikacích si druhé místo vybojoval Zdeněk Janeček a na třetím se umístil Jarda Malý. V tomto pořadí se umístili i ve finále.

Nejpočetněji obsazená kategorie STOCK, která čítala osm jezdců byla rozdělena do dvou skupin. Ve skupině 1 se na start do kvalifikací postavili první Milan Wolf, druhý Jakub Blecha, třetí Zdeněk Janeček a čtvrtý Tomáš Janeček. Ve skupině 2 se na start do kvalifikací postavil první Martin Šponar, druhý Milan Maksymov, třetí Miroslav Matějus a čtvrtý Jan Žerníček. Martin Šponar, jež si pořídil novější podvozek, a zároveň ho zde testoval, se propracoval do 1. skupiny. Tím odsunul Zdendu Janečka do skupiny 2. Ve finále byly výsledky na prvních třech pozicích značně vyrovnané a tak, doposud neohrožený Milan Wolf, už získává konkurenceschopné soupeře. Na prvních třech místech v cíli se umístili Milan Wolf, druhý Jakub Blecha a třetí Martin Šponar. Všichni s nájezdem 41 kol s minimálním časovým rozestupem.

Poslední byla kategorie TRUCK. Zde jezdili také tři jezdci. Petr Sibeke, Mr. Many a Pavel Tichý. V tomto pořadí odstartovali do kvalifikací. Manymu se podařilo v kvalifikacích Petra předstihnout a vybojoval si první místo na startu finále. Petr si to ale nenechal líbit a tak ve finále nad Manym dvakrát vyhrál. V cíli se umístili na těchto místech. První Petr Sibeke, druhý Mr. Many a na třetím místě stále kroužil Pavel Tichý.

Závod probíhal v pohodové atmosféře, i když mezi jezdci občas došlo k některým "šťouchanicím" na dráze. Před odjezdem všech závodníků k domovům proběhlo vyhlášení výsledků a ocenění. Mimo jiné jsme už uvažovali nad termínem každoroční NIGHT SHOW a vyhlášení výsledků celoročního seriálu. S ostatními jsme se předběžně dohodli na datumu 5.12.2015 hned po odjetí posledního (prosincového) závodu seriálu Speed Challenge 2015.

Chtěl bych ale ještě připomenout, že nás 7.11.2015 čeká v pořadí již 11. závod. Budeme se opět těšit na vaši účast. Aktuální informace sledujte na stránkách našeho klubu www.modelklubrk.cz

 

Tomáš Janeček.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode