1.6.2013 – 6. závod Speed Challenge (Tomáš Janeček)

04.06.2013 09:15

V sobotu se u nás jel už šestý Speed Challenge. Když jsme ráno koukli na oblohu, pro závodění se tvářila optimálně. Bohužel ale z předpovědi počasí všichni věděli, že to až do večera stoprocentně nevydrží. Přesto jsme se rozhodli začít jezdit venku, jelikož nás zajímalo, jak to půjde na novém tvaru dráhy, na jehož změnu padly 3 odpoledne, 2 rozbrušovačky a pár drátěných kotoučů. Nakonec, přes všechny překážky, se podařilo vytvořit to, co jsme potřebovali. Výsledkem je přestavitelná dráha, kde si můžeme vybrat z několika tvarů. Závod byl vypsán pro 4 kategorie. HOBBY a HOBBY Junior, FORMULE, OPEN a STOCK. Celkem bylo do závodu přihlášeno 34 vozidel, ale na konec jich, možná díky počasí, jelo jen 30. Přijeli se na nás podíval i někteří závodníci, kteří zde jeli poprvé. Zhruba v 9 hodin jsme závody zahájily rozpravou.

V 9:30 h začaly kvalifikační jízdy, které byly naplánovány 4. Jelikož se obloha začínala smrákat, tak jsme pro urychlení zkrátily intervaly mezi jízdama. Ani tak ale nebyl problém s nabíjením baterek. První jela kategorie FORMULE, druzí a třetí jely HOBBíci, čtvrtí OPENi a poslední jeli STOCci. Ve třetích kvalifikacích začaly proletovat kapky vody ke konci jízdy kategorie HOBBY „A“, v OPENech začalo trochu pršet a STOCKy, které zakončovaly třetí kvalifikace, už jely na mokru. Čtvrtou „kvalifikační jízdou“ byl přesun závodníků ze Solnice do Habrové. Bohužel se někteří ve čtvrté jízdě nekvalifikovali a tak nám finálové startovní pole o něco prořídlo.

Ve 14:00 h jsme odstartovali do finálových jízd. V kategorii FORMULE startoval z 1. místa Radek Rusmich, z 2. Martin Marek a ze 3. Míra Matějus. V kategorii HOBBY Junior z 1. místa Ondra Kohoutek, z 2. Honza Mach a ze 3. Lucka Rusmichová. V kategorii HOBBY A z 1. místa Mr. Many, z 2. Pepa Vích a ze 3. Česťa Doubrava. V kategorii OPEN z 1. místa Filip Jinoch a z 2. Vojta Komárek. V kategorii STOCK z 1. místa Aleš Raud, z 2. Pepa Vích a ze 3. Milan Wolf. Zajímavostí bylo porovnání jízdních vlastností na asfaltové dráze a na kobercové, jež každý mohl objektivně posoudit. Zaslechl jsem, že některým závodníkům tato změna vyhovovala a některým zase na opak. V koberci se sem tam objevila nějaká ta dírka, kterou museli „cestáři“ po jízdách zazáplatovat. Není divu, v určitých pasážích toho má už dost za sebou. Z toho důvodu na příští rok plánujeme nový koberec.

V 16:30 h bylo vyhlášení a ohodnocení výsledků závodníků. Na prvních třech místech na stupních výtězů se závodníci umístili v kategoriích takto:

FORMULE: 1. Radek Rusmich, 2. Martin Marek, 3. Jarda Malý

HOBBY Junior: 1. Honza Mach, 2. Ondra Kohoutek, 3. Lucka Rucmichová

HOBBY A: 1. Mr. Many, 2. Pepa Vích, 3. Martin Šponar

OPEN: 1. Filip Jinoch, 2. Vojta Komárek

STOCK: 1. Milan Volf, 2. Aleš Raud, 3. Tomáš Janeček

 

I přes drobné obtíže s počasím, na které jsme se ráno všichni dopředu připravovali, se závody vyvedly. Jsme rádi, že se závodníkům líbil nový tvar asfaltové dráhy. Bohužel ještě nebylo vše dotaženo až do finální podoby, ale do příštího závodu by to mělo dopadnout. Tím bychom vás chtěli pozvat na příští závod, který se jede už 29.6.2013. V červenci je plánovaná pauza, aby dovolenkářům některý závod neutekl :-) .

 

Na fotky ze závodu se můžete podívat TADY.

 

 

Tomáš Janeček

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode